Nieuws

Warehouse Wearable oplossing

Hoe kunnen activiteiten in uw warehouse nóg efficiënter uitgevoerd worden? Hoeveel tijd kost het magazijn-medewerkers om een handheld scanner of terminal na iedere actie weg te leggen, om deze vervolgens weer op te pakken? Wat als men deze vergeet of een andere collega neemt hem in gebruik? Dat kan anders!

Mobile Computer

Een wearable of full-touchscreen mobile computer verleent zich uitstekend voor toepassingen waar hands-free gebruik een aanzienlijke productiviteitsboost geeft in de operatie.

 • Full touch display in landschap of portret modus
 • Scannen (continuous) vanuit de pols of Bluetooth ringscanner
 • Multi-inzetbaar voor toepassingen binnen/buiten warehouse
 • Mini-Mobile Computer met LCD voor taak aansturing (SDK*)

Software en Staging

De juiste software en instellingen bepalen de productiviteit van een wearable. Is uw Applicatie geschikt om te werken in landschap modus?

 • RS proximity scanning wanneer binnen afstand tot barcode
 • Continues of software Scan button vervangt fysieke knoppen
 • Custom Software Keyboard met alleen nodige (functie)toetsen
 • Snel en automatisch Out-of-the-Box configuratie barcodes

Accessoires

Wij zoeken de juiste accessoires bij de toepassing in uw warehouse met prioriteit voor flexibiliteit en productiviteit voor de gebruiker.

 • Draag op arm of pols met een arm of wrist-mount
 • Beschikbaar in verschillende maten en afmetingen
 • Wissel af met strap, holster of pistol grip accessoire
 • Ruime keuze in bluetooth ringscanners

 

Uw oude hardware is geld waard!

Uw overtollige apparatuur is geld waard! Reverse IT koopt graag uw oude hardware op, tegen een goede prijs, om deze vervolgens een ‘second life’ te geven, en gebruikt deze voor onze after market services. Wij verzorgen: gecertificeerde datavernietiging, transport en recycling/afvoer.

ACTUEEL: Wij zoeken Panasonic tablets, laptops en handhelds. 

 

 

 

 

 

 

 OVERTOLLIGE APPARATUUR
Het komt regelmatig voor dat er overtollige en verouderde apparatuur op de plank blijft liggen. Waarom laten verstoffen terwijl u indirect bespaart en kunt bijdragen aan de circulaire economie?
 CIRCULAIRE ECONOMIE
Het economische systeem om herbruikbaarheid van grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan het huidige lineaire systeem waar producten bij einde levensduur worden vernietigd.
 TRANSPORT & AFVOER
Reverse IT verzorgt het transport vanaf uw locatie en zorgt dat ongebruikte materialen worden afgevoerd naar onze recycling partner. Zo worden waardevolle grondstoffen hergebruikt voor productie.
 DATAVERNIETIGING
Reverse IT vernietigd alle gegevens op datadragers volgens gecertificeerde en door overheid gekeurde methodes. Geen zorgen om lekkage van gevoelige (bedrijf)gegevens.
 INRUILKORTING
Uw huidige install-base vernieuwen? Raadpleeg ons onafhankelijk advies en expertise op het gebied van Mobile Computing om tot het beste keuze te komen en ontvang een aantrekkelijke korting bij inruil van uw oude devices.
 WELKE APPARATUUR
Onze specialisatie is mobile computers, zoals rugged handhelds, PDA’s, tablets, laptops maar ook barcode scanners en labelprinters. Toch een ander aanbod? Informeer alsnog naar de mogelijkheden.
HARDWARE VERKOPEN €

Live webinar: Fleet Safety

Reverse IT organiseert op 6 mei om 11:00 uur een live webinar waarin veiligheid binnen (gevaarlijk) transport wordt besproken en welke maatregelen men kan treffen om ongevallen en schades te reduceren. Naast de veiligheid van de chauffeurs is het risico op imago schade bij ongevallen met gevaarlijke stoffen aanzienlijk, mede door de media aandacht.

Meld u aan en leer tijdens deze webinar wat u als transporteur kunt doen om de veiligheid en cultuur van chauffeurs te verbeteren.

 

5 problemen die door moderne warehouse oplossingen worden verholpen

Warehouses vandaag de dag worden steeds groter en uitgebreider. Dit houdt in dat er door de groei ook meer problemen kunnen ontstaan. Als deze problemen niet worden opgelost, dan kan dit grote gevolgen hebben. Verlies van omzet, ontevreden klanten, vertragingen en gefrustreerde werknemers zijn slechts een paar voorbeelden van de gevolgen. Het goede nieuws: deze problemen kunnen voorkomen worden. Warehouse technologie wordt steeds slimmer en voorkomt deze problemen proactief. Lees verder om te ontdekken hoe geïntegreerde warehouse oplossingen u verder helpen.

Menselijke fouten

Zolang er bij een proces mensen betrokken zijn, blijft er een kans bestaan op menselijke fouten. Te veel of verkeerde producten worden gepickt. Tijd wordt verspild of fouten worden niet opgemerkt. Het gevolg voor het bedrijf: het moet zorgen voor een refund of vervanging en de klant blijft ontevreden achter. Oplossingen met gebruik van barcodescanners kunnen dit voorkomen. Door foutmeldingen worden pickers bij fouten direct geattendeerd. Zo voorkomt technologie voor vermindering van problemen en kan het dit zelfs volledig elimineren.

De verkeerde technologie

Er zijn vandaag de dag duizenden verschillende versies hardware en software. Het mooie hiervan is dat er altijd een juiste oplossing is voor de situatie. De uitdaging is dat er zoveel mogelijkheden zijn, dat er mogelijk door de bomen het bos niet meer gezien kan worden. Expertise van warehouse oplossing met ervaring van verschillende gebruikssituaties, volledig aanpasbaar op de situatie in kwestie, dát is de ideale situatie. Zorg dat er wordt geïnformeerd over mogelijkheden zoals handscanners en handsfree polscomputers. Het selecteren van de juiste technologie is van essentie om productiviteit te maximaliseren.

Efficiëntie

Mogelijk de belangrijkste zaak bij orderpicking: efficiëntie. Worden alles snel en zonder fouten verwerkt. Dit is wat een bedrijf moet weten om zich te kunnen verbeteren. In verouderde warehouses kan dit moeilijk te peilen zijn. Er is weinig inzicht in de prestaties. Ook hier zijn oplossingen voor. Real-time rapportage en analytische gegevens geven een duidelijk beeld van het proces. Er kan worden ingezien wie de order heeft gepickt, hoe efficiënt dit is gebeurd en wat de status van het proces is. Inzicht in de status van orders en trucks zorgt ervoor dat pickers makkelijk op andere plekken worden ingezet om meer assistentie te verschaffen.

Arbeidsintensief werk

Wanneer er te veel pickers tegelijkertijd bezig zijn op de dezelfde plaatsen, dan heeft de ROI hieronder te lijden. Werknemers moeten overwerken of deadlines worden gemist. Automatie kan leiden tot een verbetering van 75% in picks-per-person. Deze automatie zorgt voor betere prioritering van het picking proces. Werknemers worden geleid van locatie naar locatie en de producten waar de meeste haast achter zit, worden snel verwerkt. Op deze manier wordt de tijd benodigd voor een picking ronde verminderd.

Flexwerkers

Warehouses lopen nog vaak tegen het probleem dat het afhankelijk is van werknemers die weten waar alles ligt. Pickers moeten getraind worden op de lay-out van het warehouse. Dit eist extra tijd en geld, terwijl het ook de ROI in gevaar brengt. Zeker in een segment waar flexwerkers van groot belang zijn, is dit geen goede situatie. Door goed Warehouse Management Systeem kan dit worden opgelost. Elke situatie binnen het systeem is bekend, waardoor werknemers niet de volledige lay-out hoeven te weten. Flexwerkers kunnen snel aan de slag en het proces komt niet in gevaar. Dit systeem voorkomt ook dat de correcte items niet gevonden kunnen worden. De oplossing zorgt ervoor dat items worden gescand in een locatie, waardoor het item altijd op de juiste plek is te vinden.

De Orderpick Solution

De beschreven problemen in dit artikel is waar de Orderpick Solution van Reverse IT op gebaseerd is. Het heeft alle benodigde features om uw warehouse efficiëntie te verbeteren. De solution koppelt hardware, software en service om totaalpakket aan te bieden, volledig aangepast op de gebruikssituatie van de klant. Meerdere bedrijven maken al gebruik van deze oplossing. Wilt u meer weten over de orderpicking solution? Lees dan hier verder over de warehouse oplossingen van Reverse IT of neem contact op met één van onze sales medewerkers. Sales is te bereiken via sales@ontest.nl of +31(0)591535190.

Circulariteit, de oplossing voor het broeikaseffect?

De wereld kan gevaarlijke klimaatveranderingen voorkomen door over te gaan naar een circulair economie, onthult een rapport van impact organisatie Circle Economy. Het benadrukt de enorme reikwijdte om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door circulaire principes toe te passen – hergebruik, refurbishment en recycling – in belangrijke sectoren zoals de bouw. Toch constateert het dat de meeste regeringen amper maatregelen overwegen om circulaire economie maatregelen toe te passen. Door deze maatregelen zou het VN target van minder dan +1,5°C broeikaseffect gehaald kunnen worden. Het Circularity Gap Report 2019 constateert dat de mondiale economie slechts 9% circulair is – slechts 9% van de 92,8 miljard ton mineralen, fossiele brandstoffen, metalen en biomassa die in de economie binnenkomen, worden jaarlijks opnieuw gebruikt.

Klimaatverandering en materieelgebruik zijn nauw aan elkaar verboden. Circle Economy berekent dat 62% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (m.u.v. van landgebruik en bosbouw) vrijkomt tijdens de winning, verwerking en productie van goederen om aan de behoeften van de maatschappij te voldoen. Maar 38% wordt uitgestoten bij de levering en het gebruik van producten en diensten.

Toch neemt het wereldwijde gebruik van grondstoffen toe. Het is meer dan verdriedubbeld sinds 1970 en kan tegen 2050 nog een keer verdubbelen als er geen actie ondernomen wordt. De CEO van Circle Economy, Harald Friedl, zegt het volgende:

Een wereld binnen de +1,5°C-norm kan alleen met een circulaire wereld. Recycling, efficiënter gebruik van grondstoffen en circulaire business modellen bieden enorme mogelijkheden om uitstoot te verminderen. Een systematische benadering van het toepassen van deze strategieën zou het verschil kunnen maken in de strijd tegen het broeikaseffect. De klimaatstrategieën van overheden zijn gericht op hernieuwbare energie, energie efficiëntie en het vermijden van ontbossing, maar ze hebben het enorme potentieel van de circulaire economie over het hoofd gezien. Ze zouden supply chains moet herontwerpen vanaf de putten, mijnen, velden en steengroeven waar onze grondstoffen vandaan komen. Zo kunnen we het gebruik van grondstoffen verminderen. Dit vermindert niet alleen uitstoot, maar stimuleert ook groei door economieën efficiënter te maken.

Het rapport roept regeringen op om actie te ondernemen om te gaan van een lineaire “Take-Make-Waste” economie naar een circulaire economie die maximaal gebruik maakt van de bestaande middelen. Dit terwijl afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen wordt verminderd en afval wordt geminimaliseerd. Het argument is dat innovatie om productlevenscycli te verlengen niet alleen leidt tot minder uitstoot, maar ook sociale ongelijkheid verminderd en een koolstofarme groei bevorderd.

Drie key strategieën voor een circulaire economie

Het rapport licht drie belangrijke strategieën uit, die door de gehele economie kunnen worden toegepast:

 1. Het optimaliseren van de bruikbaarheid van producten door het gebruik te maximaliseren en de levenscyclus te verlengen. Zaken als carpool en diensten als Uber maken het al minder belangrijk om een auto te hebben. Zelfsturend rijden versneld deze trend, wat mogelijk zorgt voor een 8x zo hoog gebruik per voertuig. Tegelijkertijd kunnen elektrische aandrijflijnen, intelligente onderhoudsprogramma’s en software-integratie de levensduur van auto’s verlengen.
 2. Verbeterde recycling, waarbij als afval als grondstof wordt gebruik. Tegen 2050 zullen er naar schatting 78 miljoen ton aan ontmantelde zonnepanelen zijn. Door het modulaire ontwerp kunnen producten gemakkelijk worden gedemonteerd, componenten worden hergebruikt en waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen om hun economische waarde te vergroten en afval te verminderen.
 3. Circulair ontwerp, vermindering van materiaalverbruik en het gebruik van lage-koolstof alternatieven. Bamboe, hout en andere natuurlijke materialen kunnen de afhankelijkheid van koolstofintensieve materialen zoals cement en metalen in de bouw verminderen. In plaats van koolstof uit te stoten, slaan deze materialen ze op en blijven ze behouden voor decennia. Aan het eind van hun levenscyclus kunnen ze worden verbrand om energie te genereren.

Bron

Reverse IT bezoekt de Meyer Werft

Donderdag 8 maart zijn wij als bedrijf op bezoek geweest bij de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. Dit bedrijf dat sinds 1795 actief is, is één van de grootste scheepswerven ter wereld. Met de op twee na grootste scheepsbouwhal ter wereld en ruim 3000 werknemers was de schaal van dit bedrijf indrukwekkend om te zien. Ook lag de jongste telg van de Meyer Werft, de “Spectrum of the Seas”, in volle glorie in de haven.

Na een uitgebreide tour, hebben wij de dag afgesloten met een gezellig diner bij Gasthof Robben in Hebelermeer. Al met al een zeer interessante en geslaagde dag. Of we voor ons volgende personeelsuitje met één van de cruiseschepen mee gaan, daar wordt nog over onderhandeld.

 

 

Refurbished producten: de ideale oplossing voor nu en voor de toekomst?

Wat is refurb?

Refurbished is een Engels woord dat ‘gereviseerd’ betekent. Het is een term die steeds meer wordt gebruikt en bekender wordt. Het is een proces waar producten na gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik.

Refurbished producten zijn producten die voortkomen uit een groter aantal retouren en restvoorraden. Het kunnen producten zijn die retour zijn gekomen door diverse redenen. Voorbeelden hiervan zijn voorraadoverschotten, technische defecten of een inruilprogramma.

Een geretourneerd device mag niet meer verkocht worden als nieuw. Dit terwijl refurbished devices vaak vergelijkbaar in kwaliteit zijn met nieuwe producten. Daarnaast is er ook een wezenlijk verschil tussen een tweedehands device van een particulier en een grondig door professionals gecontroleerd en gereviseerd device. Bij de laatste genoemde variant is er sprake van refurbished devices.

De ecologische voordelen

Refurbished producten zijn een onderdeel van de circulaire economie. De circulaire economie is bedoeld om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de levensduur van producten te verlengen. Dit proces zorgt ervoor dat er geen nieuwe producten geproduceerd te hoeven worden. Hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig in het productieproces en blijft de economische ontwikkeling binnen de grenzen die de natuur ons biedt. Ook vermindert dit de hoeveelheid afval, luchtvervuiling en watergebruik in het productproces.

Elektronisch afval

De hoeveelheid elektronisch afval wordt ook verminderd. In eerste instantie lijkt dat een klein verschil, maar met kleine stappen kan er al een verschil worden gemaakt. Met de aanschaf van refurbished producten draagt u bij aan de economie, innovatie en het milieu. De circulaire economie zorgt onder andere voor een duurzamer economisch systeem, een socialere maatschappij, een groener milieu en innovatieve ontwikkeling binnen de technologietak. Als laatste is het voor bedrijven ook interessant omdat hier een promotionele draai aangegeven kan worden. Wanneer een bedrijf kiest voor refurbished producten, dan kan het bedrijf zich naar buiten uitdragen als een ecologisch verantwoord bedrijf.

Het proces van refurbished

Het proces van refurbished begint bij het opkopen van producten, restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afgeschreven goederen van bedrijven en consumenten. Daarna begint het daadwerkelijke refurb proces. De stappen binnen dit proces zijn als volgt:

Cyclus van het refurbish proces

 1. Controleren en testen
  • Bij binnenkomst worden alle devices grondig geïnspecteerd en getest.
 2. Renoveren en repareren
  • Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen
 3. Hercontrole en beoordeling
  • Om te kunnen garanderen dat het product weer van optimale kwaliteit is, wordt het device nog een keer gecontroleerd
 4. Datawipe en herinstallatie
  • De gebruiksgegevens van de vorige gebruiker worden verwijderd en de programma’s worden opnieuw geïnstalleerd
 5. Reinigen
  • Nadat het device 100% technisch in orde is verklaard, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt
 6. Sales ready
  • Het product is klaar en kan verkocht worden als refurb

De staat van refurbished producten

De kwaliteit van refurbished producten is vaak vergelijkbaar met nieuwe producten. Zoals besproken worden eventuele onderdelen vervangen. Vaak worden refurbished producten ook voorzien van een nieuwe batterij, maar dit is niet altijd nodig. Naast de technische keuring van de onderdelen wordt ook de laatst mogelijke software geïnstalleerd.

Er zijn er naast de ecologische voordelen ook nog andere voordelen voor bedrijven wanneer er gekozen wordt voor refurbished producten.

Refurbished is goedkoper

We kunnen als grootste voordeel wel stellen dat refurbished producten veel goedkoper zijn dan nieuwe producten. Dit kan in sommige gevallen tot wel 60% goedkoper zijn. Het laatste model van een product kost veel extra geld, terwijl dit vaak niet overeenkomt met verschil in kwaliteit. Bij een refurbished product haal je een product van goede kwaliteit binnen, terwijl het aanzienlijk minder kost. En bij afname van grote partijen kan dit leiden to veel besparing.

Quality proof

Producten zijn gereinigd, gerepareerd en gereset naar fabrieksinstelling. De devices zijn uitgebreid getest tijdens het refurbish proces om component- en systeemkwaliteit te garanderen. Er kan ook vanuit gegaan worden dat de kwaliteit van een refurbished product een stuk beter is in vergelijking met een standaard tweedehands product.

Altijd garantie bij refurbished producten

Een ander voordeel dat je geleverd krijgt bij refurbished producten, is het feit dat je altijd kunt profiteren van garantie. De producten worden gekocht bij een gespecialiseerd bedrijf, waar je net als bij nieuwe producten kan rekenen op garantie.

Refurb gespecialiseerde bedrijven

In de meeste gevallen is refurb een betrouwbare keuze. Dit is echter niet in alle gevallen. Het is afhankelijk van de refurbished leverancier en de kwaliteit van de vervangende onderdelen. Naast aantrekkelijke prijs, is het ook belangrijk om te controleren op betrouwbaarheid. Betrouwbare leveranciers herken je aan:

 • De geboden garantie periode
 • Het aantal (positieve) klantreacties & reviews
 • Keurmerken (MVO Nederland)
 • Levertijd van de producten
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Een uitstekende klantenservice
 • Grote productenvoorraad

Een overzicht van refurbished producten beschikbaar bij Reverse IT

Barcode scanners PDA Kiosk
Datalogic Bluebird Pidion Motorola
Honeywell Datalogic Symbol
Intermec Motorola Zebra
Symbol Opticon
Zebra Zebra
Mobile Computer Vehicle Terminal Toughpad
Datalogic Honeywell Panasonic
Honeywell Intermec Toughbook
Intermec LXE Panasonic
LXE Motorola Rugged tablet
Motorola Psion Teklogix Zebra
Psion Teklogix Inbouwscanner Rugged laptop
Symbol Motorola Getac
Unitech
Zebra
Desktop printer Industriële printer Midrange printer
Zebra Honeywell Honeywell
Mobiele printer Zebra Intermec
Honeywell Bon printer Zebra
Zebra Epson

 

POWER UP! BATTERIJ PROMO

Honeywell

Reverse IT, de duurzame barcodespecialist van de Benelux!

Naast refurbished hardware, verkoopt Reverse IT ook batterijen van de hoogste kwaliteit.
Om de gebruiksduur van uw apparatuur te garanderen is het verstandig om ongeveer elke 2 jaar de batterijen te vervangen.
Dit is een relatief dure aanbesteding, maar niet via Reverse IT.
U kunt tot wel 30% besparen op aanschaf van batterijen en u ontvangt tevens mooie cadeaus indien u voor 31-03-2018 een bestelling plaatst!*

 

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

 

 

 

 

Reverse IT END OF THE YEAR DEALS

Reverse IT ‘End of the Year Deals’

Profiteer de gehele maand december van onze acties!
 • 10% Korting op alle Repair Strippenkaarten
 • 10% Korting op alle Certified Selection modellen
Beide acties zijn voor zowel nieuwe als bestaande relaties geldig.
Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Best of Certified Selection

Reverse IT, de leverancier van barcode hardware, nieuw én refurbished, in de Benelux!

Naast de nieuwste hardware, verkopen wij bij Reverse IT ook gebruikte hardware van de hoogste kwaliteit: Certified Selection. Dit speciale keurmerk garandeert dat alle vitale onderdelen vervangen zijn, de hardware door onze engineers grondig getest is en wordt standaard geleverd met 180 dagen garantie. Bovendien bespaart u gemiddeld 40% tot 60% op de aanschaf!Honeywell

De voordelen op een rij:

 • Besparing op hardware tot wel 60%
 • 180 dagen standaard garante (uitbreidbaar tot 3 jaar)
 • End-Of-Life devices voor bestaande installbase/fleetmanagement
 • Reverse IT Maintenance óók beschikbaar op refurbished hardware

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Diensten

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en ontvang maximaal 1x per maand onze update.

Aanmelden